MASTERCLASS PRENTENBOEKENDANS

PlatvoetjeIn deze masterclass leer je prentenboek en dans te combineren. Je geeft daarmee kinderen de kans om op een andere manier woord en beeld te beleven. Je leert het thema van het boek, de gebeurtenissen in het verhaal en de illustraties uit te werken in dans. Je ontdekt dat door beweging en beleving, woord en verhaal meer betekenis krijgen en beter beklijven, en dat de woordenschat van het kind en dus de wereld om hem heen, hierdoor vergroten. Eén van de speerpunten in het onderwijs die betrekking heeft op kinderen met een taalachterstand.  Een goede reden om Prentenboekendans in te zetten!

VOOR WIE

fotoDeelnemers01De masterclass is ontwikkeld voor een ieder die Prentenboeken dans als leervorm voor taalontwikkeling en dansexpressie wil inzetten.

fotoDeelnemers02WERKWIJZE

De masterclass is praktijkgericht en wordt verzorgd door een ervaren docent met dans en onderwijservaring. Tijdens de eerste masterclass wordt het uitwerken van een prentenboek en dans uitgelegd en ondersteunt met praktijkvoorbeelden.

In de tweede bijeenkomst leer je een prentenboek uit te werken. Het prentenboek en de muziek die je daarvoor kunt gebruiken ontvang je tijdens de masterclass. In tweetallen bereid je een les voor die minstens een keer in de praktijk uitgevoerd wordt.

In de derde bijeenkomst worden de eigen uitgewerkte lessen uitgevoerd en geëvalueerd. De uitgewerkte lessen vormen samen de lessenserie waarmee je in de klas aan de slag kunt.

MATERIAAL

In overleg kan materiaal als cd, prentenboek en methode aangeschaft worden.

INHOUD MASTERCLASS

In de masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Opzet
– prentenboek en thema
– muziek
– keuze leermiddelen
– woordenschatwoestewillem – bewegingsvormen
– dansinstructie
– spel
– eigen choreografie
– methodes

Uitvoering
– organisatie en uitvoering

MASTERCLASS PLANNING

Drie bijeenkomsten van 2 uur, worden in overleg ingepland.

Deze workshop is gegeven aan leerkrachten van de basisscholen

– De Lindenboom
– Paus Joannes
– De Spiegel
– Herman Gorter
– De Gouw